Patinás Lámpa Kft. - 1062 Budapest, Bajza u. 62. | +36 20 316 3370 | patinas3@patinas.hu

Történetünk

A mi történetünk – minden 1981-ben kezdődött...

1981-ben édesapám, Károlyi György, különleges vonzalommal talált rá az első darabokra: régi, eredeti, patinás csillárokat, lámpákat vásárolt aukciókon, vásárokon.

Mind árasztották magukból koruk eleganciáját, hangulatát és titokzatos történetét. Mintha meséltek volna...  Eleinte csak felújítottuk ezeket a lámpákat, hogy értékesíthessük őket, de hamar szenvedélyünkké váltak ezek a régies, értékes darabok. 5 éven belül saját gyártásba kezdtünk és már közel 20 új modellt tartalmazott a repertoárunk.

A patinás lámpák stílusa, művészi kidolgozottsága és fennkölt hangulata pedig vonzotta a műértő, igényes vásárlókat. Hamarosan kialakult a lámpák köré egy magyar illetve német és osztrák régiségkereskedőkből álló vevőkör. Rövid időn belül elismertségre tettünk szert, és a lámpák szakértőjévé váltunk Magyarországon. Amikor 1999-ben megnyitottunk az első bemutatótermet a belvárosban, akkor az 40 m2-en fogadta az érdeklődőket, míg a hozzá tartozó gyártó részleg 200 m2 volt és 5 főt foglalkoztatott.

A lámpákat egyedi módon családokba rendeztük és az akkor meglévő csillárok kiegészültek a stílusban és formavilágában megegyező falikar, mennyezeti lámpa és állólámpa változatokkal. A patinás lámpacsaládok a mai napig egyedi koncepciót jelentenek ebben a szakmában, és meglétük szinte összeforrott a cégünk nevével.
2006-ban édesapám visszavonult a cég üzleti részétől. A bátor változások ekkor kezdődtek a cég életében.
Üzletünk 140 m2-re bővült, neves belsőépítész közreműködésével elegáns és egyben különleges bemutatóteremmé, egy patinás lámpa-szalonná alakult. A lámpák, csillárok a falakon, a plafonon szinte hívogatják a látogatókat nagyon különleges miliőt kölcsönözve a helynek.

Termékeink egyre ismertebbé váltak Magyarországon, több neves referencia között, azzal is büszkélkedhetünk, hogy cégünk kézzel készített patinás lámpái díszítik a Magyar Parlamentet is.

2008-tól a nemzetközi piacokat vettük célba: rögtön az első külföldi szereplésünk alkalmával Lipcsében, a „Denkmal” műemlékvédelmi kiállításon termékeink megkapták a szakmai szinten elismert „Goldmedaille” érmet.
Termékpalettánk ekkor már közel 400 lámpából állt, amit 2012-ig megdupláztunk saját ötleteink és terveink alapján, melyeket folyamatosan le is védetünk. Egyszerre folyt a tervezés, fejlesztés és a nemzetközi piac meghódítása.

2010 óta évente 5-6 külföldi kiállításon találkozhat velünk a közönség Milánótól Londonig, Párizstól Frankfurtig, Dubaitól Las Vegasig.
Első partnereink közé tartozik az ír Nirvana Lighting Ltd cég, akik Európa szerte és Közel-Keleten több pubot és éttermet terveztek. Ezekben a teret a Patinás Lámpák világítják meg.
Ma már számos neves referenciával büszkélkedhetünk, a világ minden táján, mint pl: a moszkvai Kremllel is. Jelenleg közel 700 terméket - nem csak lámpát, hanem a lámpákhoz passzoló kilincset, karnisszetteket is - készítünk – kézzel, manufaktúránkban – Magyarországon.

Számos új terméket tervezünk ebben az évben is, melyekről folyamatosan tájékoztatást adunk. Büszkék vagyunk termékeink elegáns és egyedi stílusára, a kézi készítés aprólékos, művészi kidolgozottságára, a tartós, jó minőségükre és arra, hogy lámpáink megrendelői elégedetten viszik hírünket a nagyvilágban.

Mivel a kép többet mond száz szónál, kérjük kattintson ide, hogy áttekintést kaphasson munkánkról.

Bízunk benne, hogy Önt is hamarosan megrendelőink között üdvözölhetjük!

Kiválasztott termékek listája